Snel zoeken naar vakantiehuizen

Utrecht

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Utrecht

Utrecht

Voor wat betreft de oppervlakte is Utrecht de kleinste provincie van Nederland, maar Utrecht heeft in geen enkel opzicht de uitstraling van een kleine provincie. Integendeel zelfs. De provincie is zeer aantrekkelijk en dat vinden ook de vele toeristen, die jaarlijks in deze provincie hun vakantie doorbrengen op een van de schitterend gelegen vakantieparken, campings of in andere accommodaties. De provincie Utrecht is onder meer aantrekkelijk door het diverse aanbod van bezienswaardigheden, die in verschillende steden en plaatsen zijn gelegen. Hier zullen dan ook enkele plaatsen in de provincie Utrecht worden besproken, waarbij er naar de belangrijke bezienswaardigheden wordt verwezen.

Stad Utrecht

De stad Utrecht is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Utrecht en een van de oudste steden van ons land. Utrecht is een van typische studentensteden, die Nederland rijk is en dat betekent dat de stad altijd bruist en er een gezellige sfeer heerst in de uitgaansgelegenheden. Bezoekers, die naar deze stad toekomen, zullen een keuze kunnen maken uit het bezichtigen van verschillende bezienswaardigheden, Een belangrijk trekpleister van de stad Utrecht is natuurlijk de Domtoren, maar er zijn ook andere bezienswaardigheden zoals het Museum Catharijneconvent en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ook leuk is het om een bezoek te brengen aan de Klompenpaden in Utrecht.

Amersfoort

Amersfoort is na de stad Utrecht de grootste stad van de provincie en is rijk aan rijksmonumenten, waar er ongeveer vierhonderd van te vinden zijn in de stad. De historische binnenstad van Amersfoort is omgeving door een grachtenstelsel en de blikbanger in deze buurt is ongetwijfeld De Lieve Vrouwetoren. Bezienswaardigheden in deze stad zijn onder meer stadspoorten zoals de Koppelpoort en de Kamperbinnenpoort, maar ook het bijna oudste hofje van Nederland, Hofje de Poth, is de moeite van het bezichtigen waard. Uitstapjes met de hele familie kunnen ook gemaakt worden naar Monkey Town Amersfoort of naar het Dierenpark Amersfoort.

Rhenen

Rhenen is een gemeente en een stad in de provincie Utrecht en bevindt zich aan de noordelijke oever van de Nederrijn. De stad is via een brug verbonden met de streek van de Neder-Betuwe. Verder ligt Rhenen ook op het zuidoostelijke puntje van de Utrechtse Heuvelrug en behoort ook de Grebbeberg tot de gemeente Rhenen. Toeristen komen vooral naar Rhenen om het Ouwehands Dierenpark te bezoeken, dat zich op de Grebbeberg bevindt, maar er zijn in de stad ook andere bezienswaardigheden zoals de Binnenmolen en landgoed Prattenburg, maar ook de militaire begraafplaats op de Grebbeberg en de Cunerakerk zijn interessant.

Maarssen

Ook Maarssen is een gemeente en een stad in de provincie Utrecht, die zich bevindt ten noord van de hoofdstad van de provincie. Maarssen bestaat uit twee verschillende delen, waarbij de scheiding gevormd wordt door het Amsterdam-Rijnkanaal. De omgeving van Maarssen is bijzonder in trek bij toeristen die massaal naar de Vechtstreek komen om daar te recreëren en activiteiten te ondernemen.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl