Snel zoeken naar vakantiehuizen

Noord Brabant

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Noord Brabant

Noord-Brabant

Noord-Brabant is een provincie, die in het zuiden van Nederland is gelegen en toeristen een veelzijdigheid aan mogelijkheden te bieden heeft om van een gevarieerde vakantie te genieten. De schoonheid van de natuur legt hiervoor al de basis, maar er kunnen ook afwisselende uitstapjes gemaakt worden naar leuke bezienswaardigheden. De toeristische trekpleisters zijn verspreid over Noord-Brabant te vinden in diverse steden en dorpen. Om die reden zullen hier een aantal plaatsen nader worden toegelicht met daarin een korte verwijzing naar de belangrijke bezienswaardigheden.

’s Hertogenbosch

's Hertogenbosch is de hoofdstad van de gemoedelijke provincie Noord-Brabant, maar niet de grootste stad van de provincie. De hoofdstad bevindt zich op het punt waar de Dieze gevormd wordt door de Zuid-Willemsvaart, de Dommel en de Aa. Het is een gezellige stad om te bezoeken en om ter plaatse te gaan winkelen, uit eten te gaan of van het uitgaansleven te genieten. Het is echter ook mogelijk om een aantal van de bezienswaardigheden in de hoofdstad van Noord-Brabant zoals de Sint-Jacobskerk en het Noordbrabants Museum. Natuurliefhebbers wordt aangeraden om naar de bezienswaardigheid Nationaal Park De Biesbosch te bezoeken.

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel is een van de bekende plaatsen in de provincie Noord-Brabant en maakt onderdeel uit van de gemeente Loon op Zand. Kaatsheuvel heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen en op dagjesmensen. Dat wordt vooral veroorzaakt door de populariteit van de hier aanwezige bezienswaardigheid. Toeristen, die in de provincie Noord-Brabant verblijven, kunnen namelijk naar Kaatsheuvel gaan om daar het attractiepark De Efteling te bezoeken, dat garant staat voor een dag lang plezier.

Hilvarenbeek

De aantrekkingskracht op toeristen geldt zeker ook voor de plaats Hilvarenbeek in Noord-Brabant. De grootste bezienswaardigheid van Hilvarenbeek is natuurlijk Safaripark Beekse Bergen. In de directe omgeving van het Safaripark worden dan ook tal van accommodaties aangeboden op vakantieparken om in de nabijheid van deze bezienswaardigheid tijdens de vakantie te kunnen verblijven. In de plaats zijn overigens ook nog een aantal bezienswaardigheden gelegen zoals de korenmolen De Doornboom en het Vrijthof. Ook het landschap rond Hilvarenbeek biedt talloze mogelijkheden om te recreëren in een afwisselend natuurgebied met beekjes, landgoederen en de Beekse Bergen.

Overloon

De plaats Overloon is een klein dorp in de gemeente Noord-Brabant met net iets minder dan 4000 inwoners en is onderdeel van de gemeente Boxmeer. Het dorp Overloon mag dan niet al te groot zijn, er zijn wel een aantal interessante bezienswaardigheden voor toeristen, die in de provincie Noord-Brabant hun vakantie doorbrengen. Een van de bezienswaardigheden, die geschikt is om met de hele familie te bezoeken is het Zoo Parc Overloon. Ook interessant is het Liberty Park en het Schaartven, waar men kan recreëren aan het strand, kan zwemmen of kan vissen in de speciale visvijver.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl