Snel zoeken naar vakantiehuizen

Groningen

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Groningen

Groningen

Groningen is een fantastische provincie om van een veelzijdige vakantie te kunnen genieten. Het natuurschoon in combinatie met de vele bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters vormen de perfecte basis voor een leuke vakantietijd. In de provincie zijn er tal van bezienswaardigheden in zowel de hoofdstad als in kleinere plaatsen in de provincie Groningen. Een aantal steden en plaatsen zullen hier dan ook van een toelichting worden voorzien met een verwijzing naar de belangrijkste bezienswaardigheden.

Stad Groningen

De stad Groningen is de hoofdstad van de provincie en is het dan ook het bruisende middelpunt met een grote diversiteit aan uitgaansgelegenheden, die zich concentreren rond de Grote Markt, waar ook tal van winkels en restaurants zijn gevestigd. Groningen is een echte studentenstad, zodat er altijd een gezellige sfeer heerst. Aan de rand van de Grote Markt is een van de bezienswaardigheden gevestigd, namelijk de Martinitoren, die beklommen kan worden en vanwaar in de hoogte een panoramisch uitzicht wordt geboden. Een andere bekende trekpleister is natuurlijk het Groninger Museum dat praktisch voor het centraal station is gelegen en dus uitstekend bereikt kan worden met het openbaar vervoer.

Pieterburen

Pieterburen is een dorp boven in de provincie Groningen, dat onderdeel uitmaakt van de gemeente de Marne. In het dorp wonen ongeveer 400 mensen, maar Pieterburen wordt gedurende het hele jaar druk bezocht door toeristen en dagjesmensen. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is het bekende Zeehondencentrum Pieterburen, waar Lenie 't Hart samen met vrijwilligers al jarenlang de zorg op zich neemt van zieke en zwakke zeehonden. Rondom de Zeehondencreche Lenie't Hart zijn er een aantal gelegenheden, waar op een terrasje gezeten kan worden en gegeten kan worden. Andere bezienswaardigheden in en rond Pieterburen zijn onder meer de botanische tuin Domies Toen en de gotische Petruskerk.

Leek

Leek is een gemeente in de provincie Groningen dat deel uitmaakt van het zogenaamde Westerkwartier. Het dorp Leek grenst aan de provincie Drenthe en is op het gebied van toerisme een van de aantrekkelijke dorpen in de provincie. Er is namelijk een diversiteit aan mogelijkheden en bezienswaardigheden. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Leek is het landgoed Nienoord, waar naast het Nationaal Rijtuigmuseum ook het Familiepark Nienoord is gevestigd. Aan de noordoostkant van Leek bevindt zich het Leekstermeer, dat zich uitstekend leent voor watersporten.

Delfzijl

De havenstad Delfzijl is gelegen in het noordoosten van de provincie Groningen en is vooral bekend om het maritieme evenement Delfsail, waar elk jaar weer honderdduizenden bezoekers op af komen. Naast dit grootste evenement zijn er in Delfzijl ook meerdere interessante bezienswaardigheden zoals het Muzeeaquarium. De haven van Delfzijl is op zich al een bezienswaardigheid en verder zijn er nog toeristische trekpleisters als het Eemshotel en de historische Waterpoort. Ook zijn er nog tal van historische andere bouwwerken in Delfzijl te vinden zoals het Loodensmonument en de Korenmolen Adam.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl