Snel zoeken naar vakantiehuizen

Vuurtoren Ameland

Vuurtorens vind je niet op elke hoek van de straat en daarom zijn ze waarschijnlijk ook zo bijzonder. Volwassenen en kinderen kunnen gefascineerd raken door het statige uiterlijk van de bijzondere torens. De Amelander vuurtoren is zeker een bezoekje waard wanneer je het eiland aan doet.

De vuurtoren van Ameland is net even anders dan andere torens en dat maakt dit exemplaar ook zo interessant. In 1880 werd de gietijzeren vuurtoren gebouwd en sindsdien is het altijd een imposante verschijning op Ameland geweest. Dagelijks bezoeken tientallen mensen de toren, al is het alleen maar om een glimp van de buitenkant op te vangen.

Heel 2004 heeft de toren nog dienst gedaan voor de kustwacht, maar sinds januari 2005 is het toch echt over met de trouwe diensten. Gelukkig blijft de toren wel open voor publiek en heeft iedereen nog steeds de mogelijkheid de vuurtoren te bewonderen, van buiten en van binnen. De oude vertrouwde lichtbundels schijnen nog altijd over het eiland en de toren is nog even mooi als dat hij was toen hij pas net uit de verf was.

De vuurtorenwachter is bijzonder trots op zijn toren en hij blijft dan ook niet eenzaam hoog in de toren zitten. Hij staat de bezoekers graag bij de deur op te wachten om het te verwelkomen in de toren en te vertellen over alle verhalen die hij kent. Zo maak je direct kennis met de boeiende kustwacht geschiedenis. Zowel volwassenen als kinderen zijn van harte welkom de vuurtoren tijdens openingstijden te bezoeken. Daarnaast is het mogelijk een unieke rondleiding te reserveren voor groepen.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl