Snel zoeken naar vakantiehuizen

Nieuwe Hollandse Waterlinie

In vroegere tijden diende dit prachtige landschap als verdedigingslinie, maar deze functie heeft het gebied door de jaren heen verloren. Toch kun je in het landschap van de Hollandse Waterlinie veel plekken en bouwwerken vinden die de geschiedenis weer tot leven brengen en de herinneringen aan de verdedigingslinie opwekken. Ervaar de eeuwenoude geschiedenis van de verdediging, geniet van de natuur en bezoek de vele forten!

In de Hollandse Waterlinie worden jaarlijks vele activiteiten georganiseerd, maar je kunt natuurlijk ook zelf op pad gaan. De forten zijn voor jong en oud bijzondere bouwwerken. Zij kunnen groot en klein keer op keer weer boeien met hun uiterlijk en de geschiedenis die zij uitstralen. Bezoek de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie!

In het noordelijke deel van de Waterlinie zijn maar liefst elf forten te vinden. Forteiland Pampus, Het Muizenfort, Het Muiderslot, Vestingen Weesp, Muiden en Naarden, Fort Uitermeer, Fort Ossenmarkt, Fort Werk IV, Fort Spion en Fort Nieuwersluis zijn zeker een bezoekje waard.

Rondom de stad utrecht werden veel forten gebouwd, omdat daar een verdediging met behulp van water niet tot de mogelijkheden hoorde. In dit middelste gedeelte van de Waterlinie zijn dan ook iets meer forten te vinden, vijftien in totaal. Bezoek hier Fort Maarsseveen, Fort de Gagel, Fort de Bilt, Fort de Ruigenhoek, Fort de Blauwkapel, Fort aan de Klop, Fort Hoofddijk, Lunetten, Fort Rijnauwen, Fort Jutphaas, Fort Vechten, Fort Vreeswijk, Werk aan de Korte Uitweg, Werk aan de Waalse Wetering en Batterij Overeindse Weg.

Ook in het zuidelijke deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn nog enkele forten te bezichtigen. Hier kun je Vestingen Woudrichem en Gorinchem bezoeken, Forten Asperen, Vuren en Altena en Slot Loevestein. Alle forten van de Waterlinie zijn van de buitenkant vrij te bezichtigen. Sommige forten zijn het hele jaar door ook te bezoeken, andere zijn uitsluitend geopend tijdens de Fortmaand.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl