Snel zoeken naar vakantiehuizen

Nationaal Park De Maasduinen

Tussen de Maas en de Duitse grens is dit adembenemende gebied te vinden. Dit natuurgebied heeft een totaal oppervlakte van maar liefst 4500 hectare en kent prachtige landschappen met vele plant- en diersoorten.

Wie Nationaal Park De Maasduinen bezoekt kan gebruik maken van de diverse wandelpaden. Door deze routes te volgen maak je op spectaculaire manier kennis met de duinen van de Maas, welke ook wel paraboolduinen worden genoemd door de vorm die wel iets weg heeft van een hoefijzer. Het hele jaar door wordt er door het beheer hard gewerkt om het gebied, de dieren en de natuur in goede conditie te houden.

In 2009 werd dit boeiende gebied uitgeroepen tot ‘donkerste plek van Limburg’. Dit houdt in dat het gebied weinig te maken heeft met lichten afkomstig van steden. Dit licht zorgt er namelijk voor dat de nachten in ons land veelal grijs of zelfs geel zijn. In dit Nationaal Park is dit niet het geval, waardoor je er in de duisternis ook ontzettend veel sterren kunt bewonderen.

Het is mogelijk diverse activiteiten aan te vragen in De Maasduinen. Scholen, groepen, families, kinderen met een beperking en andere gezelschappen kunnen de mooiste plekjes van het Nationaal Park ontdekken met de goed opgeleide vrijwilligers. Werkelijk iedereen is van harte welkom de natuur, de rust en de ruimte te ontdekken en kennis te maken met de meest uiteenlopende planten en diersoorten.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl