Snel zoeken naar vakantiehuizen

Museum Catharijneconvent

Het Christendom heeft wereldwijd altijd al een grote rol gespeeld. In Museum Catharijneconvent wordt de geschiedenis en het heden van het Christendom in Nederland in beeld gebracht door middel van eeuwenoude kunst en de moderne hedendaagse kunst. Het museum heeft zich gevestigd in een oud klooster uit de Middeleeuwen, in het centrum van Utrecht.

Binnen het museum zijn ontzettend veel deelcollecties te vinden. Ieder deel kent eigen charmes, eigen verhalen en unieke werken. Bewonder het stopstuk, een Middeleeuws altaarstuk uit 1410, met panelen die het verdriet en de vreugde van Maria weergeven, in de Middeleeuwse kunstcollectie. Hier vind je ook schilderijen, beelden en handschriften.

In het Glitter & Glamour gedeelte maak je kennis met de rijkversierde Christelijke voorwerpen. Bewonder de dure materialen die gebruikt zijn in bijvoorbeeld de gouden kelk. Deze is volledig bezet met edelstenen en werd versierd met geƫmailleerde medaillons die Bijbelvoorstellingen bevatten.

Kerkelijke kleding is zeer kostbaar en in het museum kun je diverse kledingstukken bewonderen, waaronder de koorkap en dalmatiek van David van Bourgondiƫ. De handgemaakte Middeleeuwse gewaden zijn werkelijk bewonderenswaardig met de prachtige borduursels met zijde- en gouddraad.

In het museum zijn nog veel andere deelcollecties te vinden, zoals de spotschilderijen, de satirische prenten, schilderkunsten uit de Gouden Eeuw en Hedendaagse Christelijke kunst. Iedereen die interesse heeft in het Christendom, de geschiedenis en religie is van harte welkom bij dit bijzondere museum.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl