Snel zoeken naar vakantiehuizen

Kasteelruine Valkenburg

Kasteelruïne Valkenburg is de enige hoogteburcht die in ons land te vinden is. De Middeleeuwen beginnen weer te leven wanneer je een bezoek brengt aan deze bijzondere ruïne in Valkenburg a/d Geul. De geschiedenis van deze interessante ruïne gaat helemaal terug naar de elfde eeuw.

Het kasteel moet ooit heel imposant, adembenemend en vol schoonheid zijn geweest en nog altijd torenen de resten van dit kasteel uit boven het gastvrije stadje. Wie een bezoek brengt aan deze monumentale resten kan uren lang ronddwalen door de ridderzalen, door de verdedigingstoren, donjon, de vroegere kapel, de artilleriekamer en de onderaardse vluchtgangen. Er is zo ontzettend veel te ontdekken, dat je bijna zou denken dat je terug in de geschiedenis bent gestapt en de roerige historie van verschillende belegeringen, verwoestingen en heerschappijen van ridders zelf meemaakt.

Regelmatig worden er extra activiteiten bij de ruïne gehouden. Zo kun je een spectaculaire roofvogelshow meemaken, deelnemen aan de Middeleeuwse spellendag, een familiespeurtocht ondernemen, de schatkisttocht ontdekken of bijvoorbeeld een historische wandeling maken.

Bezoek ook de Fluweelengrot wanneer je de ruïne aandoet. Hier zijn ook nog ontzettend veel geheimen te ontdekken. In de zomer is het erg koel in de grot en in de winter voelt het heerlijk warm aan. Het maakt niet uit hoe warm of hoe koud het buiten is, in de grot is het altijd twaalf graden. Het is de oudste grot van Zuid Limburg en absoluut voor jong en oud een hele belevenis!

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl