Snel zoeken naar vakantiehuizen

Domtoren

Wat is Utrecht zonder de beroemde Dom? Veel mensen hebben de Domtoren al eens bezocht, maar de buitenkant van de toren is heel iets anders dan de binnenkant. Laat je eens leiden door de gids en ontdek het verhaal achter de toren, het interessante interieur en geniet natuurlijk van het spectaculaire uitzicht.

Voor iedereen die graag de stad eens wil zien uit een heel ander oogpunt is een beklimming van de Domtoren een ideale gelegenheid. De toren telt maar liefst 465 treden en dat is een hele klim. Alleen via deze trap kun je de top van de toren bereiken, want er is geen lift aanwezig. Het is dus wel belangrijk dat je goed ter been bent en een beetje conditie hebt! Onderweg laat de gids je verschillende ruimtes binnen het bouwwerk zien, terwijl hij de meest indrukwekkende verhalen verteld over de toren en de geschiedenis ervan.

Op de helft kom je de klokken tegen, die samen de stem van de toren vormen. Deze klokken werden in het jaar 1505 gegoten en worden nog altijd gebruikt op zondagen en gewijde dagen. De klokken kennen een totaal gewicht van 32.000 kilo! Daarnaast is er sinds het jaar 1664 ook een Hemony Beiaard te vinden, een verdieping hoger in de toren. Maar liefst vijftig klokken worden met de hand bespeeld op vrijdag en zaterdag. Ook is er een mechanisch speelwerk aanwezig, waardoor er iedere vijftien minuten een andere melodie te horen is.

Op een hoogte van 70 en 95 meter kun je genieten van een spectaculair uitzicht over de stad en de hele provincie Utrecht. De Domtoren is een hele ontdekking voor iedereen die het aandurft en die er voldoende conditie voor heeft opgebouwd!

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl